Talvikauden ihonhoitovinkkejä

Normaali iho on tasapainoinen, se näyttää hyvältä ja se tuntuu hyvältä. Hoitamattomana se kuitenkin voi kuivua helposti. Pintakuivuutta aiheuttavat hormonaaliset tekijät ja ulkoiset tekijät, kuten ilmasto (kylmyys ja tuuli) ja väärät hoitotottumukset.

Talvella kasvojen iho on jatkuvasti alttiina sään rasitukselle. Ulkoilman pakkasesta ja sisäilman lämmityksestä johtuva ilman kosteuspitoisuuden väheneminen kuivattaa ihoa. Iho saattaa tuntua karhealta ja kiristävältä, ihon pinta saattaa hilseillä ja iho voi olla ärtynyt. Silmänympärysten ja huulien iho on myös sään ja kuivan sisäilman armoilla, joten niitä kannattaa hoitaa huolella.

Ihonhoitotuotteet kannattaa siis nyt päivittää talvi-ihon hoitoa varten. Iho puhdistetaan ja suojataan ihotyypin ja ihon kunnon mukaan valituilla tuotteilla. Suojaamisen tarkoituksena on suojata ihoa kosteuden haihtumiselta, viimalta, pakkaselta, UV-säteiltä ja ilman epäpuhtauksilta.

Kauneushoitolassa tehtävät kosteuttavat kasvohoidot ja silmänympäryshoidot hoitavat ja suojaavat ihoasi tehokkaasti. Kauneushetki-kasvohoito sopii kiireiselle. Nyt kannattaa ottaa ihonhoito-ohjelmaan kotona kosteuttavan naamion käyttö esim. 1 krt/vko, kosteuttava seerumi sopii kuurina tukemaan talvi-ihon hoitoa ja Académién ampulli-baarista saat avun ihon eri pulmiin pikkurahalla.

Vartalohoidot hoitavat ihoa ja hellivät mieltä. Esimerkiksi kuumakivihieronta on erittäin hyvä hoito talvella kun kaipaa jotakin erilaista ja rentouttavaa irtiottoa arjesta. Kuumakivihieronnassa käytettävät öljyt hoitavat kuivaa ihoa tehokkaasti ja lämpö rentouttaa kireitä lihaksia.

Parafiinihoito, käsi- tai jalkahoidon yhteydessä tai ihan omana hoitona on tehokas ihoa pitkäaikaisesti pehmittävä hoito viluisille ja kuivasta ihosta kärsiville.

Tervetuloa ilmaiseen ihonhoidon opastukseen ajan varaamalla.

Nautitaan talvesta ja ihanista hemmotteluhoidoista kynttilän valossa :)

Terveisin KokoNaiset Jaana ja Veera

24.11.2015